Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević (HSP) kojem su birači na lokalnim izborima dali povjerenje za novi mandat, u petak je javno zahvalio Gospićanima na podršci i najavio važne demografske i gospodarske mjere.

Izlaznost birača u drugom krugu lokalnih izbora u Gospiću bila je viša od 60 posto.

Gradonačelnik Starčević i njegova zamjenica Kristina Prša rekli su za Hinu da će u sklopu demografskih mjera dodjeljivati gradsko zemljište mladim obiteljima, subvencionirati kamate na APN-ove stambene kredite, davati jednokratne pomoći za kupnju stana ili kuće.

U području gospodarskih mjera bit će i raznih poticaja i subvencija poduzetništvu, ali će se pokrenuti i radnja nove poduzetničke zone, te će se investitori osloboditi komunalnih doprinosa i naknada, rekao je gradonačelnik Starčević.

Jedan od dosadašnjih projekata je pred realizacijom, te bi Gospić iduće godine trebao imati “parka svjetlosti” što će pridonijeti razvoju turizma, dodao je.

Starčević je poručio biračima da njihova gotovo plebiscitarna podrška jasno potvrđuje da su u prethodnom mandatu za Gospić učinili puno; ‘prijavili smo se na sve europske i nacionalne natječaje na koje smo se mogli prijaviti i odbacili sve negativne prakse’, dodao je.

“Nalazimo se u vremenima u kojima se zbog pandemije osjeća gospodarski pad, pred nama su mnogi izazovi i mogu obećati da ćemo i u iduće četiri godine sa svim zaposlenicima gradske uprave, gradskih ustanova i tvrtki napraviti sve da bi život u našem gradu bio što ugodniji, bolji i perspektivniji”, zaključio je.

GS Press