Zbog naglog bujanja potoka i rijeka u Lici su na nekoliko mjesta uvedene redovne mjere obrane od poplava.  Cesta od Žabice do Ličkog Novog je zatvorena kao i cesta od Smiljana prema Kolakovcu!

Šire područje Kosinja jutros su obišli članovi Stožera civilne zaštite Općine Perušić predvođeni predsjednikom Mihaelom Kurtešom i voditelj vodno gospodarske osnove Lika-Primorje Mladen Vodička. Doznajemo kako su zbog bujanja Bakobačkog potoka cestovno odsječena sela Kosinjski Bakovac, Podjelar i Šušanj. Stožer je već na tome području osigurao čamce za prijevoz mještana na posao, u školu, do liječnika… Raste i vodostaj rijeke Gacke.

Prema riječima Mladena Vodičke vode ima i na nekim dijelovima ceste uz potok Tisovac u Pazarištima, nabujale su i rijeke Bogdanica i Novčica, voda se izlila preko nekih lokalnih cesta u Smiljanu pa i ekipe PUZS Gospić stalno obilaze teren. Nastavi li se s otapanjem snijega na višim predjelima za očekivati je najcrnji poplavni scenarij i prometno odsjecanje cijele Kosinjske doline, ali i nekoliko sela u okolici Gospića i Otočca.

Gs Press / Nick / M.S

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.