“PREDSJEDNIK Srbije kao vrhovni komandant je večeras naredio da Vojska Srbije od noćas bude u najvišem stupnju borbene pripravnosti, odnosno pripravnosti do nivoa upotrebe oružane sile, odnosno oružanog potencijala Vojske Srbije”, rekao je ministar obrane Srbije Miloš Vučević večeras za agenciju Tanjug.

Kako je naveo, to Srbiju podiže na najviši nivo do akcije koji sprovodi Vojska Srbije čuvajući teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i štiteći sve građane Srbije, i sprečavajući pogrom i teror nad Srbima gdje god živjeli.

“Nema razloga za paniku, ali ima za zabrinutost

“Nema razloga za paniku, ali ima razloga za zabrinutost, jer izgleda da je Srbija jedina zainteresirana da se razgovara, da se politički dogovara, da se makar i tisuću puta sastaje dok se ne nađe neki dogovor i rješenje. Druga strana konstantno povlači jednostrane poteze, podiže taj nivo tenzija i stalno vodi ka daljnjoj eskalaciji sa po meni jasnim ciljem da etnički potpuno očisti KiM”, poručio je Vučević dodajući da je zabrinjavajuća blaga reakcija međunarodne zajednice.

I ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je da je shodno naredbi naložio  podizanje pune borbene spremnosti svih jedinica MUP-a, prenosi RTS.

Gs Press / index.hr