Narančasto upozorenje izdan je sutra za zapadnu obalu Istre te Kvarner i Kvarnerić. Žuto upozorenje upaljeno je za karlovačku, gospićku, riječku, kninsku, splitsku i dubrovačku regiju te sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju.

Velebitski kanal – Stupanj pripravnosti: Crveno

– Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.

24sata

Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu – priopćili su iz DHMZ-a.

Većina meteoalarma za sutra je upaljena zbog vjetra i kiše, a najgore se očekuje na području Velebitskog kanala. Upravo za to područje izdan je crveni alarm.

– Mjestimice jako jugo, već tijekom jutra u okretanju na jaku i vrlo jaku, prema večeri i olujnu buru. Najjači udari vjetra 35-70 čvorova (65-130 km/h) – upozorava DHMZ.

Stiže snježna bomba i pad temperatura?

Veliku Britaniju očekuje oštro zahlađenje, najavljuju tamošnji meteorolozi, dok mediji prenose da ih očekuje “snježna bomba” za samo nekoliko dana.

Očekuje se pad temperatura, a jaki sjeverni vjetar uzrokovat će značajno hladnije uvjete i prve snježne nalete ove zime.

Krajem sljedećeg tjedna mogući su jaki zimski pljuskovi na sjeveru zemlje, prenosi Mirror.

Kakvo nas vrijeme očekujte sutra?

U utorak će biti pretežno oblačno s kišom. Ponegdje na Jadranu i u područjima uz Jadran pljuskovi s grmljavinom, lokalno izraženiji. U najvišem gorju mogući su susnježica i snijeg.

Poslijepodne se na zapadu i sjeveru očekuje prestanak kiše, moguće je i djelomično razvedravanje. Puhat će slab i umjeren, na udare ponegdje jak sjeveroistočnjak.

Na Jadranu umjereno i jako, mjestimice i olujno jugo te jugozapadnjak, potom bura, najprije na sjevernom dijelu. Temperatura će u unutrašnjosti biti uglavnom od 5 do 10 °C, a na Jadranu između 12 i 17 °C, priopćio je DHMZ.

Gs Press / 24sata.hr