Snijeg pada u Lici

0

Kolnici su mokri u većem dijelu zemlje, snijeg pada mjestimice u Lici, a magla smanjuje vidljivost mjestimice na cestama u unutrašnjosti, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na pojedinim cestama u Lici.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U prekidu je katamaranska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.

Linija Ilovik- Mali Lošinj plovi u alternativnu luku Veli Lošinj.

Gorski kotar i Lika

Pretežno oblačno, ponegdje maglovito. Mjestimice slab snijeg ili susnježica. Vjetar slab. Najniža temperatura zraka od -5 do -2, a najviša od 0 do 3 °C.

Hrvatska danas

Umjereno do pretežno oblačno, na Jadranu povremeno s kišom, osobito u Dalmaciji, a na jugu su još mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom. U gorskim predjelima i unutrašnjosti Dalmacije mjestimice susnježica i snijeg. Na kopnu će u prvom dijelu dana biti magle i niskih oblaka. Vjetar u unutrašnjosti uglavnom slab. Na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, a potom jugo i južni vjetar u jačanju, no navečer će na sjevernom dijelu ponovno zapuhati umjerena bura. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu većinom od 0 do 5, na Jadranu od 8 do 13 °C.

Hrvatska sutra

Umjereno i pretežno oblačno, povremeno s oborinama. Na Jadranu kiša, većinom u Dalmaciji gdje će lokalno biti i obilnija uz moguću grmljavinu. U gorju snijeg, glavninom u Lici. Susnježice i snijega ponegdje će biti u središnjim predjelima, te uz kišu i u Slavoniji, a očekuju se i podno Velebita i u unutrašnjosti Dalmacije. Zapuhat će umjeren do jak sjeveroistočnjak i sjeverac, a na Jadranu jaka i olujna bura. Na južnom i dijelu srednjeg Jadranu do sredine dana još jako jugo i istočni vjetar. Temperatura zraka većinom od -2 do 3 na kopnu, od 4 do 9 na sjevernom Jadranu, a od 7 do 12 °C na srednjem i južnom.

Gs Press / HAK / DHMZ