Tunis usred zime uz obalu Sredozemnog mora +31°C. Europski dio Rusije do -26°C. Kakva “bitka” nad Europom!

Hrvatska danas

Umjereno i pretežno oblačno, u gorskim predjelima uz malo snijega, a u južnoj i srednjoj Dalmaciji s kišom. Vjetar na kopnu slab, u gorju do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena bura, na sjevernom dijelu mjestimice i jaka, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša temperatura zraka na kopnu između -1 i 4, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 7 do 12 °C.

Hrvatska sutra

Oblačno, na Jadranu s kišom, osobito u Dalmaciji, a u većem dijelu unutrašnjosti snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača. I uz obalu može biti snijega nošenog burom. Vjetar na kopnu povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a duž obale će puhati umjerena i jaka, podno Velebita olujna bura, na jugu i istočnjak. Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od -3 do 2 °C. Na Jadranu najniža jutarnja temperatura od 2 do 7, a najviša dnevna između 5 i 10 °C.

PONEDJELJAK U većem dijelu Hrvatske nastavlja se pretežno oblačno vrijeme povremeno s oborinama, u Dalmaciji kišom, a u unutrašnjosti snijegom kojeg će više biti na istoku zemlje te u gorskim predjelima. Susnježice i snijega bit će i u Dalmatinskoj zagori. Na sjevernom Jadranu će prevladavati djelomice sunčano i suho vrijeme, a sunčanih će razdoblja biti i na sjeveru unutrašnjosti. Prema kraju dana očekuje se postupan prestanak oborina. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu umjerena i jaka bura, na sjevernom dijelu i olujna. Temperature zraka u unutrašnjosti od -3 do 1°C, na Jadranu većinom od 3 do 7°C, toplije samo na krajnjem jugu.

KAOS U ŠPANJOLSKOJ

Snježna mećava kakva nije viđena 50 godina: Nevjerojatni prizori potpunog kolapsa u Madridu

Gs Press / DHMZ