Smrtno stradao Austrijski državljanin kod tunela Grič

0
A1 Dubrovnik Zagreb u smjeru Zagreb između odmorišta Janjče i tunela Grič (158+000 km) – zbog prometne nesreće vozi se otežano. Smrtno je stradao Austrijski državljanin.
Prometna nesreća na autocesti A1 na 158+000 km između čvora PERUŠIĆ i čvora OTOČAC u smjeru Zagreba promet se vodi jednom prometnom trakom. Kolona vozila proteže se oko 9 km. Molimo korisnike za strpljenje.

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, u priobalju, kao i na većini graničnih prijelaza, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Povremeno se vozi u kolonama u pokretu. HAK savjetuje vozačima da održavaju sigurnosni razmak između vozila i moli ih za strpljenje.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče pojačan je priljev vozila ​kod naplatnih postaja Lučko u smjeru mora (iz smjera Jankomira i iz smjera Buzina A3->A1). Kod naplatnih postaja Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.

U prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. HAK upozorava vozače ostalih vozila da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima.

Bicikliste, mopediste i motocikliste također pak podsjeća da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Gs Press / HAK / 24sata

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.