Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 20 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, 2 osobe su teško ozlijeđene i 5 osoba je lakše ozlijeđeno.

Prometne nesreće u kojima je 5 osoba ozlijeđeno evidentirane su u Gospiću (2) i Otočcu (1).

S materijalnom štetom je evidentirano 14 prometnih nesreća, a dogodile su se na području Gospića (5), Novalje (4), Otočca (3), Senja (2).

Izdvajamo prometne nesreće u kojima je jedna osoba smrtno stradala i prometne s teško ozlijeđenim osobama, i to:

  • u petak, 31. svibnja 2024. godine u 18,45 sati na nerazvrstanoj cesti u Donjem Kosinju, na način da je 46-godišnjak iz Donjeg Kosinja bez vozačke dozvole upravljao osobnim automobilom bez registracijskih oznaka, te dolaskom do betonskog mosta uslijed neprilagođene brzine prešao preko rubnjaka i sletio ispod razine mosta. Vozač je zadobio teške tjelesne ozljede i zadržan je na liječenu u Općoj bolnici Zadar.
  • u subotu, 1. lipnja 2024. godine u 17,20 sati na državnoj cesti broj 1, u Korenici, na način da je 38-godišnji hrvatski državljanin upravljao motociklom beogradskih oznaka iz smjera Udbine u smjeru Korenice te izlaskom iz blagog lijevog zavoja i uslijed neprilagođene brzine sletio izvan kolnika gdje je pao s motociklom. U prometnoj nesreći vozač motocikla je teško ozlijeđen i zadržan je u Općoj bolnici Gospić.
  • u subotu, u 20,30 sati, na kolniku državne ceste broj 23/4, u Vratniku, na način da je 31-godišnjak iz Gospića upravljao motociklom gospićke registracijske oznake iz smjera Senja u smjeru Žute Lokve, te izlaskom iz oštrog, nepreglednog zavoja izgubio nadzor nad motociklom s kojim je pao na kolnik, a zatim se nastavio kretati i  udario u metalnu zaštitnu ogradu. Vozač je prevezen u KBC Rijeka gdje je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo.

Gs Press / PULS