U dvorani Pučkog otvorenog učilišta „Dr. Ante Starčević“ održana je danas svečana dodjela svjedodžbi učenicima srednje Strukovne škole Gospić. Generacija učenika 2021./2022. je u nazočnosti roditelja, profesora i predstavnika Ličko-senjske županije danas primila 99 svjedodžbi za struke: automehaničar, elektrotehnika i računalstvo, ekonomija, turizam i ugostiteljstvo, promet i logistika, zdravstvo i socijalna skrb.

Ravnateljica škole Barbara Tomljenović Jurković istaknula je u svojem govoru splet okolnosti u kojima se školovala ova generacija.

-Tek ste prije nekih mjesec dana napustili školske klupe. Ostale su brojne uspomene na vaše učenje i odrastanje, u vremenima koja ne priliče vašim vršnjacima. Bili ste dio najduljeg štrajka u povijesti prosvjetnih djelatnika. Tek što ste se vratili u školu korona vas je otjerala doma. Umjesto povratka u školu pojavile su se alfe, bete, omikroni… Vi ste ipak srčani mladi ljudi, uspjeli ste i zato sam neizmjerno ponosna što smo danas zajedno ovdje. Bravo! Ponekad smo svi mi bili strogi prema vama, ali samo zato što smo vas pripremali za sljedeću životnu stepenicu i izazove koji slijede. Hvala vašim roditeljima na odličnoj suradnji i razumijevanju, hvala vašim razrednicima. Nastavite dalje učiti, nastavite se usavršavati, nastavite maštati i ne zaboravite: Slijedite svoje snove, ne tuđe- rekla je ravnateljica Barbara Tomljenović Jurković.

Gs Press