Jutros, točno u 9 sati, počela je utrka SKY BOŠT 2024 u Karlobagu, privukavši elitu trkača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Irske i Norveške. Na Baškim Oštarijama, uzbuđenje je krenulo nešto kasnije, s početkom rekreativnih utrka “BOŠT Family Time” i “BOŠT 4 You” u 11 sati.

Događaj je ovo koji zajednički organiziraju Atletski klub Gospić, Park prirode Velebit i Općina Karlobag, a među natjecateljima se ističu neka od najjačih imena skyrunning scene, uključujući Josipa Meštrića, najboljeg hrvatskog trail trkača, i mnoge druge.

“SKY Bošt”, utrka dužine 30 kilometara, ne samo da testira izdržljivost i spretnost trkača, već služi i kao kvalifikacijska etapa za Svjetsko prvenstvo u skyrunningu koje će se održati u Španjolskoj kasnije ove godine. Uz sportsku dramu, trkači i posjetitelji mogu uživati u zadivljujućim pogledima na Velebitski kanal i prirodne ljepote Velebita.

Prema zadnjim informacijama na utrci sudjeluju 53 trkača, dok među 13 trkačica dominiraju Maja Urban, Zrinka Deur i Darija Bostjančić, poznata kao “živa legenda” s osvojenim vrhovima Mount Everesta, Cho Oyu i Aconqague.

SKY BOŠT je i ove godine privukao veliki broj posjetitelja i navijača, nudeći ne samo vrhunsku sportsku akciju već i priliku za uživanje u nekim od najljepših krajolika naše zemlje.

GsPress