Skupina žandara je u Senju 9. svibnja 1937. godine načinila zasjedu u ulici Potok i bez ikakvog povoda pucala na kamion u kojem se sa skupa HSS-a vraćala grupa mladića i djevojaka iz Gospića. U podlom i bezrazložnom masakru poginuli su:Tome Nikšić, Nikola Bevandić, Katica Tonković, Frane Jelača i Marko Smolčić, dok su u senjskoj bolnici zbog zadobijenih rana ubrzo preminuli Jakov Milković i Pere Frković.

Kod grobnice Senjskih žrtava danas su se okupili brojni predstavnici jedinica lokalne samouprave, javnih poduzeća, udruga proisteklih iz Domovinskog rata i građani Gospića.
Vijenac je položio ličko-senjski župan Ernest Petry, izaslanstvo Grada Gospića, kao i predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Riječi molitve predvodio je gospićki župnik preč. Marinko Miličević.

Vijest o ovoj tragediji i ničim izazvanom pokolju nad golorukoj mladeži snažno tada je odjeknula u bivšoj Jugoslaviji i Europi. Žandare je predvodio kapetan Jovo Koprivica, inače istaknuti član i pobornik politike Srpske radikalne stranke. Za ovaj zločin nikada nitko nije odgovarao.

Gs Press