Sirana Vegium u svom izlaganju koristi samo kvalitetu!

0

Direktorica poduzeća Vegium na Baškim Oštarijama Lucija Tomljenović u svojem izlaganju koristi samo jedan, po mnogo čemu presudan pojam-kvalitetu. Vegium je na Baškim Oštarijama odavno poznat po hostelu, vrhunskoj kuhinji i odličnom siru. Lucija ističe kako su svi njihovi mliječni proizvodi kao i sve što šalju na tržište u osnovi ekološki čisti, sve je poznatog i dokazanog podrijetla.

-Zato i nema neke tajne da je sve što proizvedemo vrhunsko. Lani smo prodali preko 13 tona sira škripavca, oko 3 000 kg polutvrdog i preko 2 500 kg tvrdog kravljeg sira. Lakše mi je računati prodanu robu jer sve ono što proizvedemo, vrlo brzo po stavljanju na tržište bude prodano. Sir i ostale mliječne proizvode prodajemo u NP Plitvička jezera, u Karlobagu, Gospiću, u našoj sirani…

Mnogi nas pitaju hoćemo li povećati proizvodnju jer su svi naši proizvodi sve više traženi na tržištu. Ukoliko i dođe do povećanja proizvodnje to će se dogoditi tek onda ako se poveća broj krava i količina mlijeka na našoj farmi. Ne pada nam na pamet na uštrb kvalitete povećavati proizvedene količine sireva. U tome nema neke tajne: vrhunsko mlijeko krava na tisuću metara nad morem, izvorska voda i nezagađenost okoliša jedina je formula za uspjeh i kvalitetu, uvjerena je Lucija Tomljenović, direktorica Vegiuma.

Od nedavno se u hrvatskim trgovinama pojavila ponuda sira škripavca u čijem okusu i kvaliteti nešto očito „škripi“ jer neki od tih sireva uvelike odudaraju od ličkog škripavca na koji smo navikli. Istodobno škripavac i ostali proizvodi iz Vegiuma su pokupili valjda sve iole važne nagrade i kolajne s reprezentativnih sajmova diljem Hrvatske i šire. Zbog neosporne kvalitete i okusa svega što nastaje u Baškim Oštarijama.

Gs Press