Nova dva boda rukometaša Gospića za potvrdu poraza trenutačno glavnih konkurenata.

Kaštelir je u nedjelju, 22. studenog 2020., bio domaćin seniorima Rukometnog kluba „Gospić“ u utakmici 7. kola 2. HRL zapad protiv RK 28. April. Bila je ovo jedna psihički veoma teška utakmica u kojoj je cilj bio potvrditi posrtaje trenutačno glavnih konkurenata. Subotnjim porazom Rovinja u Puli i pobjedom Verude u Ogulinu širom im je bio otvoren put ka anuliranju gostujućeg poraza u 1. kolu protiv Rovinja i učvršćivanja na 1. mjestu na ljestvici.

Ekipa je bez Sakića i Cuculića, ali s trenerom Pavelićem kao igračem i trenericom Matić na poziciji trenera reagirala odlično, dominirala tijekom cijelog susreta i ostvarila novu, šestu za redom, pobjedu.

Matulović i Dželalija kvalitetno su otvorili utakmicu za vodstvo 2:0, no domaćini uzvraćaju istom mjerom za 2:2. Pogotcima Seferagića, Suknaića i Antića, Gospićani potvrđuju nekoliko odličnih obrana Kolačevića, rade seriju 3:0 (5:2) i gotovo već u 7. minuti utakmicu uvode u jednosmjernu ulicu. Pavelić u 15. minuti povećava na 8:4, a Dželalija, Verzon i Seferagić između 16. i 18. minute povisuju na +6 (11:5). Najveću prednost rukometašima Gospića u prvom poluvremenu osigurao je Kovačević u 30. minuti (18:11), a na odmor ipak odlaze pri vodstvu 18:12.

Nakon što su većinu prvog poluvremena držali presing na Dželaliji i Antiću, domaćini su u nastavku utakmice odsjekli i trećeg, Jelića, kako bi pokušali doći u bolju poziciju. Zamišljeno su u prvih 5 minuta i uspjeli te rezultat smanjili na 15:18 i 17:20 u 35. minuti kada slijedi još jedna sigurna, samopouzdana, ozbiljna i veoma kvalitetna poglavito obrambena reakcija igrača Gospića.

Dželalija s 2 i Seferagić s 1 pogotkom povećavaju našu prednost na 23:17, a Kovačević s 2, te Seferagić, Bilić, Suknaić, Antić i Pavelić s po 1 golom ih dovode do prednosti 30:19 10 minuta prije kraja.

Veliki broj izmjena u završnici osigurao je gospićkim rukometašima pobjedu 33:26.

Ponovno je veoma raspoložen bio golman Kolačević koji je skupio petnaestak obrana, dok su najefikasniji bili Dželalija s 6, Kovačević s 5, Seferagić i Suknaić s po 4, Bilić i Antić s po 3, te Pavelić i Verzon s po 2 pogotka.

Gs Press / RK Gospić