Senjski ultramaratonac Mislav Krmpotić kao član reprezentacije trebao bi nastupiti na Svjetskom prvenstvu u trčanju na 24 sata koje će se održati 01. prosinca u Kineskom Tajpehu (Tajvanu). U svih 5 ultramaratona na kojima je dosada nastupio ostvario je reprezentativnu normu. Rezultat koji ga je usmjerio prema Aziji je prošlogodišnji nastup na Prvenstvu Hrvatske u 12 sati (130,6 km), uslijedio je dobar rezultat na Polojskoj ultri 100 km (8h 16min), a potvrda je došla nakon istrčanih 27 krugova/sati (181,5 km) na Grobnik backyard ultri.

Sam Mislav kaže:

“Za ovo sam se natjecanje počeo pripremati i prije nego je stigao službeni poziv, te polako privodim kraju 4-mjesečni ciklus priprema. Razinu forme sam testirao protekli vikend na Prvenstvu Hrvatske u trčanju na 6 sati koje sam odradio kao trening utrku i unatoč prisutnom umoru istrčao 73 kilometra što je rezultat kojim sam jako zadovoljan. 

Ovim putem velike zahvale upućujem Gradu Senju, Zajednicama sportova Ličko-senjske županije i grada Senja, svom klubu AK Velebit 2001 Gospić, zatim sponzorima – GIPO Senj d.o.o., NAGY vodoinstalaterski i limarski obrt, Caffe bar Julijus, brojnim pojedincima koji su većinom željeli ostati anonimni, a posebno me dirnula akcija u kojoj su svojim donacijama sudjelovali djelatnici i učenici OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića.

Izuzetno sam ponosan na to kako su građani Senja i lokalna zajednica stali iza mene moralno i financijski, te mi time maksimalno ublažili financijski udarac koji nose samo putovanje i boravak na Tajvanu, a ujedno mi i omogućili da se što kvalitetnije pripremim i opremim u ovim zadnjim tjednima pred samo natjecanje. 
Debitirati za reprezentaciju i na utrci od 24 sata u društvu najboljih svjetskih ultramaratonaca je velika čast i podstreh. Vjerujem da ću na SP-u ostvariti dobar rezultat i ne samo probiti magičnu granicu od 200 km, već je i debelo premašiti.”
Gs Press