Poziv na radionicu u sklopu projekta

RUŽE RH: RUralni razvoj – održivo, pametno i zeleno za ŽEne u Republici Hrvatskoj

 

Poštovani,

pozivamo Vas na inovativnu i interaktivnu radionicu u sklopu projekta RUŽE RH: RUralni razvoj – održivo, pametno i zeleno za ŽEne u Republici Hrvatskoj, koja će se održati u četvrtak, 16. veljače 2023. od 15,30 do 16,30 sati u Razvojnom centru Ličko-senjske županije, Pazariška 36, Gospić. Radionicu organizira GTF-Inicijativa za održivi rast, sufinancirana je sredstvima Ministarstva poljoprivrede, a namijenjena je vlasnicama i članicama obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta, mikro i malih poduzeća i voditeljicama poljoprivrednih zadruga te ostalim ženama aktivnima u lokalnim zajednicama, uključujući i udruge.

Radionica je dio projekta koji se sastoji od četiri inovativne i interaktivne radionice u četiri županije: Ličko-senjskoj, Zadarskoj, Vukovarsko-srijemskoj i Varaždinskoj. Sadržajno će biti usmjerene na Dugoročnu viziju za ruralna područja EU-a do 2040., Ruralni pakt, Zajedničku poljoprivrednu politiku, Strategiju poljoprivrede 2020. – 2030. i IASRWE inicijativu (Inicijativa za unapređenje položaja ruralnih žena u Europi, pokrenuta 2022. godine u Hrvatskoj od strane GTF-Inicijative za održivi rast).

Projektom želimo osposobiti i umrežiti sto ambasadorica IASRWE inicijative, koje će dati aktivan doprinos Dugoročnoj viziji za ruralna područja EU-a do 2040. izražavajući svoju predanost ciljevima Vizije i sudjelovanjem u razvoju i provedbi Ruralnog pakta, inicijative koja je predstavljena u lipnju 2021., a čiji je cilj mobilizirati javna tijela i dionike da djeluju u skladu s potrebama i težnjama stanovnika ruralnih krajeva. Uz potporu Ruralnog pakta i Ruralnog akcijskog plana EU koje je

Projekt je sufinanciran sredstvima

GTF-Inicijativa za održivi rast

Savska 41/2, 10000 Zagreb

Tel: +385 (0) 1 6137 783 gtf@zg.t-com.hr www.gtf.hr