Sasvim očekivano, popuštanjem korona pandemije počinju se otvarati sportska natjecanja koje su bila onemogućena zbog lockdowna u raznim zemljama, ili drugih mjera koje su pojedina države propisale. Tako su krenula i powerlifting natjecanja. Jedno od prvih natjecanja sezone bilo je „Otvoreno prvenstvo Slovačke u powerliftingu, bench pressu i mrtvom dizanju“, po WUAP pravilima. Slovačka powerlifting scena je inače jedna od najjačih zajednica ovog sporta u Europskoj uniji i prvenstva ove države uvijek su organizirana na najvišem nivou s najjačim presjekom kvalitete sudionika.

Ove godine Otvoreno prvenstvo Slovačke održano je protekloga vikenda u gradu Trnava, a hrvatsku reprezentaciju predvodio je Marijo Rukavina Rux iz Gospića, s još pet predstavnika naše zemlje. Marijo Rukavina nastupio je u svojoj kategoriji do 110kg. Na svom prvom nastupu ove godine, uvodnom za predstojeću sezonu, Rux je podigao 230kg te zauzeo prvo mjesto u svojoj kategoriji i treće mjesto u ukupnom relativnom poretku svih natjecatelja.

Podignuta težina, o kojoj smo prije pisali kao rekordu, postaje sada „radna težina“ kojom Rux rutinski osvaja natjecanja. S obzirom da su pripreme za natjecanja faktički bile nemoguće zbog čestih zabrana rada teretana ovaj rezultat je iznimno vrijedan te nagovještava uspješnu sezonu. Naravno, ako sve bude po staroj normalnoj situaciji što se tiče sporta!

Gs Press / RUX