PRVA poslovnica ruske verzije lanca restorana McDonald’s, pod imenom Ukusno i točka (Vkusno & Tochka), otvorila se u Moskvi prije desetak dana nakon što je američki lanac brze hrane napustio zemlju i prodao svoju imovinu u Rusiji. Od tada je otvoreno oko 50 restorana u glavnom gradu Rusije i okolici.

Ruski rebrendirani McDonald’s privukao je veliku pažnju Rusa i prodano je gotovo 120.000 hamburgera na dan otvaranja u Moskvi, srušivši sve prethodne rekorde prije nego što je američki lanac napustio zemlju, javlja Daily Mail.

“Prvog dana prodali smo gotovo 120.000 hamburgera. Nikad nismo vidjeli takav dnevni promet u cijelom vremenu rada McDonald’sa u Rusiji”, rekao je izvršni direktor Oleg Paroev. Kaže da ne očekuje da će takva potražnja za burgerima potrajati, ali da im je cilj otvoriti restorane na što više lokacija i dobro poslovati.

Priznao je da je izazov zamijeniti neke sastojke i naći dobavljače. Iako 99 posto proizvoda dolazi od ruskih dobavljača, Paroev je rekao da je “značajan postotak” sastojaka nabavljen u inozemstvu, što je kompliciran proces zbog sankcija.

“Trenutno tražimo novog dobavljača pića jer Coca-Cola iscrpljuje svoje zalihe u Rusiji”, rekao je. Nova firma odlučna je zadržati kvalitetu proizvoda, no Paroev napominje da je izazov zadržati poznati okus McDonald’sove hrane.

“Naši gosti naviknut će se na novo ime i shvatiti da više nisu na ‘Macu’ nego na ‘Točki'”, zaključuje Oleg.

Novi logotip, shema boja i pakiranje lišeni svih McDonald’sovih brendova dočekali su tisuće ljudi koji su došli na glavno otvorenje tvrtke Ukusno i točka na Puškinovom trgu u Moskvi jer je nova tvrtka izgubila pravo na zaštitne znakove i intelektualno vlasništvo američke grupe.

Novi vlasnik je Aleksander Govor, koji je od 2015. godine držao McDonald’sovu licencu za 25 restorana u Sibiru. Iz firme napominju da se zapošljavanje nastavlja.

Gs Press / index.hr