Kao u onoj staroj poslovici „u muci se poznaju junaci“ ovih korona-dana djeluje Opća bolnica Gospić. Da ne bude nesporazuma, cijela ekipa okupljena oko ravnateljice dr. Sandre Čubelić od ranije je hvaljena i spominje se samo u pozitivnim superlativima. Covid-odjel je ovih dana posebno pod lupom javnosti. Kakva je situacija ondje pojasnio nam je Pajo Brkljačić, jedan od sadašnjih  pacijenata, predsjednik Kluba 118. brigade ZNG koji se trenutno tamo liječi.

-Nemam dovoljno riječi zahvale za cijeli tim dr. Margarete Bajo-Dadić. Stalno su nam na dispoziciji, uz nas su, liječe nas i što je najvažnije bodre nas. Nema odustajanja.

 

Ja sam ovamo došao prije  tjedan dana u vrlo lošem zdravstvenom stanju. Mislio sam da je sve gotovo. Ova medicinska ekipa jedva da ide kući, a o stručnom dijelu njihovog posla govore brojni izliječeni pacijenti.

Svi mi dugujemo im zahvalnost. U ratu je bilo lakše jer si neprijatelja vidio. Ovo je borba s nevidljivim neprijateljem, borba na koju nismo spremni. Srećom su uz nas oboljele od COVID-19 ovdje u Gospiću stručne i požrtvovane ekipe, rekao nam je umirovljeni pukovnik Pajo Brkljačić.

M.S.