Na današnji dan, 27.11.2019 Rotary klub Gospić  je postao 62. klub u Distriktu 1971 koji pokriva područje Republike Hrvatske..

Udruga je mala, ali vrlo aktivna koja broji 17 članova.

U ovih godinu dana pokrenuli smo više akcija te pokazali veliko srce za potrebite.

Prva akcija s kojom je klub počeo svoje djelovanje je bila „RC Gospić za Josipa“ kojom je prikupljeno  oko 140000,00 kn  za neurorehabilitacijsku terapiju  .

Rotary klub osluškuje potrebe svoje zajednice tako da smo se prilagodili vremenu u kojem živimo i  sudjelovali u velikoj akciji doniranja termo kamera bolnicama širom Hrvatske. Jednu takvu kameru dobila je i OB Gospić čija je  vrijednost  100.000,00 kn.

Uz kameru ,zdravstvenim ustanovama u županiji donirali smo zaštitne maske, vizire i dezinficijense . Svojom donacijom pomogli smo kupnju monitora vitalnih funkcija  u KBC Osijek, donirali slobodne umjetnike, ali jedna od najdražih akcija svim članovima je akcija „Pokažimo brižnost“ kojom smo jednom tjedno kroz  3 mjeseca donirali voće i peciva korisnicima Doma za starije  i nemoćne osobe Ličko senjske županije.

Povodom rođendana Rotary klub Gospić uplatit  će  dio sredstava  za našu zadnju akciju „Rodi s osmjehom“ čiji je cilj kupiti aparat u vrijednosti  54.000,00 kn .

S obzirom na situaciju i postavljene epidemiološke mjere ne možemo proslaviti rođendan kako smo planirali , ali ulazimo u novu godinu puna srca da smo pomogli gdje smo osjetili potrebu i sa nadom da je ovo tek naš skromni početak.

Zahvaljujemo se svima koji su nas prepoznali i pomogli naš rad.

Rotary klub Gospić