Rukometni klub „Gospić“ je, u potrazi za kvalitetnim trenerom i dodatnim iskorakom u kvaliteti treniranja, dogovorio suradnju s Robertom Havličekom, dugogodišnjim rukomernim trenerom profesionalcem koji će u klubu trenirati dječake U15 (2007./2088. godište) i biti trener grupa u Otočcu koje klub, u dogledno vrijeme, planira pokrenuti.

Robert Havliček rođen je 28. lipnja 1967. godine. Djetinjstvo je proveo u Zagrebu, gdje s 10 godina započinje svoju rukometnu karijeru u Rukometnom klubu „Medveščak“ koji postaje njegov matični klub. Kao uspješan igrač na pozicijama lijevog i srednjeg vanjskog nastupao je za mlade reprezentativne sekcije Hrvatske.

Nakon Medveščaka, rukomet u Hrvatskoj igrao je u Rukometnom klubu „Varteks“ u Varaždinu i Rukometnom klubu „Karlovačka pivovara“ u Karlovcu.

S 28 godina svoju rukometnu karijeru nastavlja u Italiji gdje, kao igrač, nastupa za Rukometni klub „Modena“. Nakon Italije odlazi u Rukometni klub „Kozina“ u Sloveniji, odakle se vraća u Italiju u Rukometni klub „Cassano Magnago“ gdje ostaje do kraja svoje igračke rukometne karijere koju završava u dobi od 40 godina.

Još za vrijeme igračke karijere u talijanskom klubu „Cassano Magnago“ započinje svoju trenersku karijeru punu vrhunskih uspjeha. Trenirao je djevojčice i dječake svih uzrasta, prvoligaške momčadi, ženske i muške seniorske ekipe. 14 puta plasirao se na zavšnice talijanskih prvenstava, a najveći ostvareni uspjeh, njega kao trenera i kluba uopće, je drugo mjesto prvenstva Italije sa ženskom seniorskom ekipom Rukometnog kluba „Cassano Magnago“.

Proteklih 12 godina jedan je od trenera na međunarodnom rukometnom kampu za mlade rukometaše (14 – 17 godina), Rovinj Handball Camp-u, na kojem sudjeluju rukometaši iz cijele Europe.

Svoju 13 godina dugu trenersku karijeru u Italiji završio je 2021. godine kada se vraća živjeti u Zagreb, dok je zajedno sa supugom (rodom iz Smiljana) i sinovima godinama dolazio u Gospić gdje je provodio ljetne stanke između sezona.

Cilj mu je dječacima, koji su trenutno u najosjetljivijim godinama kao igrači, ali i kao adolescenti, prenijeti sva rukometna znanja i stvoriti od njih vrhunske igrače.

Treneru Robertu želimo puno uspjeha, a igračima spremnost na usvajanje znanja ovog vrhunskog trenera.

Gs Press / RK Gospić