Riječki ubojica pjevao je crkvene pjesme. Prizor šokirao i iskusne istražitelje: ‘Lice žene bilo je potpuno smrskano’

0
Foto Vedran Karuza

Isplivali su novi stravični detalji zločina koji je danas poslijepodne šokirao Rijeku. Kako neslužbeno doznajemo iz izvora bliskih istrazi, napadač je, ne samo rukama nasrnuo svom silom na nesretnu ženu, već i da ju je tukao nogama.

Prizor ubijene žene bio je šokantan čak i za iskusne istražitelje, ubojica joj je lice smrskao doslovno do neprepoznatljivosti. Još uvijek nije poznato što je izazvalo takav ispad ubilačkog bijesa kod napadača.

Neslužbeno, ubojica je uspio pobjeći s mjesta zločina, iz riječkog kafića Pin i, prema izjavi svjedokinje bježao prema Koblerovom trgu. No policija je vrlo brzo stegnula obruč oko njega, te ga uhitila nedaleko od poprišta zločina.

Nakon višesatnog očevida izjavu je dala zamjenica županijskog državnog odvjetnika Tea Radovani.

“Ubojstvo se dogodilo unutar kafića od strane muške osobe, na štetu ženske osobe. Osoba za koju se sumnja da je počinitelj je pod nadzorom policije. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a za sada su osnove sumnje da je počinjeno kazneno djelo ubojstva”, izjavila je Radovani.

Svirao na ulicama, bio na televiziji

Kako se doznaje, zbog napada na ženu koja je preminula uhićen je bivši sudionik jednog popularnog domaćeg showa.

Radi se o čovjeku koji se bavi glazbom, a široj javnosti je postao poznat jer se nakon nastupa svađao sa žirijem.

Snimke nastupa napadača u nedjelju navečer uklonjene su sa službenih stranica showa na YouTubeu.

Često je svirao na riječkim ulicama, a moglo ga se vidjeti kako svira i na ulicama u Zagrebu. Kako je kazala svjedokinja, često je na Korzu pjevao crkvene pjesme. Napadač ima stranicu na Facebooku. Gotovo godinu dana je bio neaktivan na njoj, da bi od jučer objavio tri objave.

Lokalni portal Rijeka Danas piše kako su se susjedi često bunili na glasnoću glazbe te je neko vrijeme proveo van grada, ali se vratio.

Navodno je jutros bez odjeće trčao gradom.

Svjedokinja ispričala što se dogodilo

Teškom zločinu u kafiću PIN svjedočila je 74-godišnja Vesna Vagner, koja inače stanuje kod Teatra Fenice, ali voli doći u kafić Pin popiti piće.

“Došli su skupa, a koliko sam vidjela, prvo su popili kavu i čaj pa onda naručili još jedan čaj. U tom trenutku je više ljudi bilo u kafiću. I jučer su bili zajedno na istom mjestu. Ona ima preko 70 godina, a on je mlađi i česti su gosti ovog kafića.

On je cijelo vrijeme gledao u mene, a onda mi je konobar, kada je to vidio, rekao neka izađem van. I dobro je da sam izašla jer je ženu napao iz čista mira. Skočio je na nju za šankom. Uhvatio ju je za lice i vukao iza šanka. Svu ju je izgrebao. Unakazio”, rekla je žena, prenosi Novi list.

“Nepojmljivo mi je to što mi se događalo pred očima, tako iz čista mira. Kad se sjetim kako me prethodno fiksirao. Počela sam se tresti. Bilo me strah. Kad je došla policija, on je pobjegao i vidjela sam kako trči preko Koblerova trga.

On vam inače na Korzu pjeva crkvene pjesme, a navodno se zove Romano. Kad vidim da se netko tuče, mene to jako pogađa i počnem se odmah tresti. Ja ovako nešto u životu nisam vidjela. Meni je žao konobara jer je krasan dečko”, kazala je šokirana svjedokinja.

I prije dolazili u kafić, kaže svjedokinja

Sličnu izjavu dala je i drugim novinarima.

“Uglavnom, on je skočio na nju i uhvatio je za lice, odvukao je iza šanka. Navodno je svu izgrebao, tako da je žena umrla u sekundi. Ja sam u tom trenutku bila vani, pobjegla sam od straha. Ja sam pila pivu i kavu, vidjela sam što se događa, prvo je gledao u mene, ja sam udovica. Konobar mi je rekao da izađem, pila sam pivu vani, izašla sam.

Oni su došli skupa. Pili su kavu pa čaj. On je odjednom došao, odvukao je iza šanka. Oni su sjedili za stolom. I nakon toga, ja sam odmah od straha izašla. U kafiću je bilo više ljudi. To je bilo oko dva sata.

On je ničim izazvan, oni su bili jučer u društvu skupa. Što je danas bilo, ona je njemu rekla oće ić s njim na ručak, on je rekao da hoće. On zna pjevat one crkvene pjesme, da izvinete. Oni su česti gosti kafića. Ona bi mu mogla biti majka. Ja imam 74, ona je starija od mene”, kazala je svjedokinja.

Gs Press / index.hr / novilist.hr