Nepropisna i neprilagođena brzina i dalje je jedan od glavnih uzročnika stradavanja u prometnim nesrećama, zato brzinu kretanja prilagodite trenutnim uvjetima na prometnicama, uz obvezu poštivanja zakonskih propisa i vodeći računa o sigurnosti svih sudionika u prometu

Foto: ROADPOL

Kako je nepropisna i neprilagođena brzina i dalje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, 21. travnja 2023. godine u vremenu od 00.00 do 24.00 sati na području cijele Republike Hrvatske proveden je 24-satni nadzor brzine.

U 24-satnom nadzoru brzine kretanja vozila koji je proveden na području Policijske uprave ličko-senjske utvrđeno je 36 prekršaja prekoračenja brzine.

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su kontrolirali 81 vozilo, a najveća izmjerena brzina evidentirana je u Karlobagu kada je 53-godišnji talijanski državljanin upravljao motociklom 119 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine kretanja do 60 km/h.

Izdan mu je obavezni prekršajni nalog, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole „A“ kategorije na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjeseca.

Gs Press / PULS