holu Kulturno-informativnog centra Gospić održana je danas Završna konferencija projekta pod nazivom „Razvijamo se i napredujemo-zajedno“. Završna konferencija financirana je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja prema izjavama sudionika i partnera postigla je svoj cilj. Projekt je provela Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju „Pčelice“ iz Gospića. Voditeljica i autorica projekta „Razvijamo se i napredujemo-zajedno“ je Monika Milanović, zaposlenica Ličko-senjske županije.

Vrijednost ovoga projekta je 17. 265 eura, a sve s ciljem poboljšanja kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i njihove što veće socijalne uključenosti. Projekt se provodio od listopada 2022. do 31. kolovoza 2023. godine. Struktura korisnika uključivala je 14 djece i mladih s teškoćama u razvoju, 64 djece opće populacije, zatim 56 učitelja i stručnih suradnika, 39 odgajatelja i 18 volontera. Partneri na ovome projektu bili su Ličko-senjska županija, Centar za mlade Zaprešić, Društvo „Naša djeca“ grada Gospića i Osnovna škola „dr. Jure Turić“ iz Gospića, istaknula je Monika Milanović, voditeljica ovoga projekta.

O svojim bogatim iskustvima u radu s mlađom populacijom govorila je Klaudija Devčić Majerić, evaluator projekta iz Centra za mlade Zaprešić, dok je predsjednica Udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju „Pčelice“ Željka Šikić više rekla o udruzi i osnovnim značajkama projekta.

Kroz ovaj projekt provedeno je mnoštvo aktivnosti s djecom koja imaju teškoće u razvoju, kao i s djecom urednog razvoja. Tako smo pri tome imali različite aktivnosti poput brojnih radionica, pomoći u učenju, slobodnih aktivnosti, ili su djeca izrađivala neke ukrase, igrali društvene igre, zimi smo izrađivali Snjegoviće… Uglavnom je suština da se što više druže djeca urednog razvoja s djecom s poteškoćama u razvoju.

Cilj projekta je postignut, odrađeno je gotovo 90 radionica kroz koje su djeci ponuđeni izvan institucionalni sadržaji, rekla nam je Željka Šikić, predsjednica Udruge „Pčelice“ koja danas okuplja 28 roditelja djece s poteškoćama u razvoju s šireg područja Gospića.

Gs Press