Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti  koji traje od 15. studenog do 15. prosinca Zavod za javno zdravstvo Ličko-senjske županije u partnerstvu s Klubom liječenih alkoholičara Gospić kroz program „Snažni, zdravi, sigurni i povezani“ pripremio je aktivnosti za podizanje javne svijesti o važnosti suzbijanja problematike zlouporabe droga i ovisnosti. 

Danas je ovom prigodom na Trgu Stjepana Radića u Gospiću organiziran  štand s promotivnim materijalima o svim oblicima ovisnosti, koji se dijelio građanima kako bih upozorili na problematiku konzumiranja droga i drugih sredstava ovisnosti, za djecu su se dijelili baloni s prigodnom porukom „Nemoj biti ovisan, već budi koristan“! Uz okupljeno mnoštvo volontera iz srednje škole bila je i Kristina Ratković, magistra sestrinstva.

-Ovom akcijom želimo javnosti poslati poruku o činjenici kako je zlouporaba sredstava ovisnosti globalni problem koji zahtijeva provedbu suvremenog, kompleksnog programa prevencije, edukacije, ranog liječenja i otkrivanja ovisnika, rehabilitacije, resocijalizacije, uz potporu i doprinos svih segmenata društva. 

Svake godine u ovom se razdoblju provodi obilježavanje s ciljem upozoravanja cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti – alkohola, duhana, droga, kocke i drugih modernih ovisnosti. Nositelj trogodišnjeg preventivnoga program Snažni, zdravi, sigurni i povezani je Zavod za javno zdravstvo Ličko-senjske županije u suradnji Klubom liječenih alkoholičara Gospić, a financira ga Ministarstvo zdravstva iz dijela prihoda od igara na sreću u području prevencije ovisnosti i suzbijanja zlouporabe droga, zaključila je Kristina Ratković.

Ovim programom se osigurava kontinuitet i nadograđuju mjere osnaživanja lokalnih resursa u funkciji prevencije i suzbijanja ovisnosti te promicanja zdravih stilova života svih stanovnika Ličko-senjske županije.

Gs Press