Razvojni centar Ličko-senjske županije kao „bezvremenski resurs“

0

Nakon što je prije desetak dana otvoren Razvojni centar Ličko-senjske županije tek nam se sada „otvaraju oči“ na činjenice kako je riječ o respektabilnom sadržaju čije vrijeme tek dolazi. Tijekom prezentacije na završnoj konferenciji pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ličko-senjske županije Ana Rukavina Stilinović nije krila zadovoljstvo značenjem koje ima i tek će imati moderno opremljena zgrada stare i derutne vojarne.

To je svakako najveći i najprestižniji sadržaj namijenjen pomoći pri ekspanziji gospodarstva na ovim prostorima. Vrijednost projekta iznosi 19 milijuna kuna, pri čemu su to većim dijelom bespovratna sredstva financirana iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Partneri na ovom Projektu su Grad Gospić i Razvojna agencija Ličko-senjske županije LIRA, a suradnici Poduzetnički inkubator BIOS d.o.o. Osijek, Općina Plitvička Jezera, Općina Perušić, Općina Udbina, Općina Brinje, kao i Veleučilište „Nikola Tesla“ Gospić koje je rasadnik budućih mladih poduzetnika i Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Idejni poticaj za gradnju ove ustanove usmjeren je na stvaranju središnjeg resursa za pružanje profesionalnih poslovnih usluga poduzetnicima i ulagačima na području Ličko-senjske županije te razvoj poduzetništva kroz usluge inkubatora, akceleratora i postrojenja za preradu voća i meda, ali i na stimuliranje poslovanja poduzetnika-početnika i postojećih poduzetnika. Ličko-senjska županija se s pravom ponosi na ovaj Razvojni centar, zaključila je Ana Rukavina Stilinović.

Govoreći o sadržajima Razvojnog centra župan ličko-senjski dr. Darko Milinović istaknuo je kako je ukupna vrijednost ovoga sadržaja s ugrađenom opremom oko 23 milijuna kuna. Kako se čulo tijekom konferencije „ovo je svakako resurs čije vrijeme tek dolazi“!

Gs Press