Projekt: Razminiranje i očuvanje šumskih ekosustava u zaštićenim i Natura 2000 područjima u Ličko-senjskoj i Zadarskoj županiji – Fearless Velebit (KK.06.5.3.02.0001)

Radionica i Početna konferencija projekta 20. i 21.05.2021. godine

U kino dvorani pučkog otvorenog učilišta Gospić održane su radionica i početna konferencija u projektu Razminiranje i očuvanje šumskih ekosustava u zaštićenim i Natura 2000 područjima u Ličko-senjskoj i Zadarskoj županiji – Fearless Velebit. Radionica se održala u četvrtak 20.05.2021. godine, a početna konferencija projekta u petak 21.05.2021. godine s početkom u 10:00 sati.

Na konferenciji su bili prisutni: Tomislav Ćorić, ministar gospodarstva i održivog razvoja; Šime Mršić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede; Ana Stilinović, izaslanica župana Ličko-senjske županije; Igor Kreitmeyer, ravnatelj Uprave za zaštitu prirode u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja; Renata Ojurović, ravnateljica Uprave za šumarstvo u Ministarstvu poljoprivrede; Nikša Bogdanić, načelnik Hrvatskog centra za razminiranje; Neven Karas, koordinator poslova civilne zaštite u Ministarstvu unutarnjih poslova; Ante Sabljić, član Uprave Hrvatskih šuma; Mario Stilinović, voditelj Uprave šuma Gospić; Ana Brkljačić, ravnateljica PP Velebit; Natalija Andačić, ravnateljica NP Paklenica; Tomislav Kovačević, ravnatelj NP Plitvička jezera i Siniša Kukić, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Nakon pozdravnih govora i iskazane potpore i pohvala od strane ministra Ćorića i ostalih uzvanika, prezentaciju projekta, njegovih ciljeva, planova i do sada izvedenih aktivnosti održao je voditelj projekta Božidar Ćaćić. Na temu provedbe i izazova na poslovima razminiranja u projektu Fearless Velebit okupljenima se obratio načelnik Nikša Bogdanić, te nakon njega ravnateljice Natalija Andačić i Ana Brkljačić koje su prisutne upoznale s projektnim aktivnostima u Nacionalnom parku Paklenica i Parku prirode Velebit.

Kako se konferencija održavala uz ograničeni broj prisutnih u dvorani, na glavnom gospićkom trgu postavljen je video zid na kojem su zainteresirani građani i prolaznici mogli uživo pratiti događanja u konferencijskoj dvorani i pogledati pripremljene video materijale na temu razminiranja i projekta Fearless Velebit.

U Gospiću, 22.05.2021. godine.

Projektni tim Fearless Velebit