U prostorijama Hrvatske demokratske zajednice Ličko-senjske županije u Gospiću započele su pripreme za formiranje izbornih stožera koji će djelovati na području županije, a sve povodom priprema za predstojeće izbore u VII. izbornoj jedinici u kojoj je nositelj liste zamjenik predsjednika HDZ-a, potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Kako je najavljeno uz stožer za VII. izbornu jedinicu, formirat će se županijski izborni stožer za Ličko-senjsku županiju, kao i gradski i općinski stožeri tei stožeri po temeljnim odnosno mjesnim organizacijama za ključna područja unutar županije.

Među gradovima i općinama gdje će biti uspostavljeni stožeri nalaze se Gospić, Otočac, Senj, Novalja, Perušić, Brinje, Plitvička jezera, Karlobag, Udbina, Lovinac, Donji Lapac i Vrhovine. Osim osnovnih stožera, bit će formirani i specijalizirani stožeri unutar HDZ-a, koji uključuju Mladež HDZ-a (MHDZ) te Zajednice utemeljitelja, branitelja, žena i poduzetnika.

Ovaj korak predstavlja važnu fazu u organizaciji i pripremi za izbore, s ciljem jačanja stranačke infrastrukture i mobilizacije članstva i simpatizera uoči izazova koji predstoje i koji će utjecati na budući smjer Republike Hrvatske.

U HDZ-u LSŽ vjeruju da će dobro organizirana mreža stožera na terenu pridonijeti boljoj komunikaciji s biračima i uspješnijem predstavljanju svojih kandidata i programa, tim više jer je u stranačkoj bazi upisano oko 8.000 članova.

Detalji o planovima i aktivnostima pojedinih stožera te kandidatima na listi bit će objavljeni naknadno, kako se izborne pripreme budu razvijale.

Očekuje se da će u narednim tjednima biti pojačane aktivnosti na terenu, uključujući predstavljanje programa za nadolazeće razdoblje, susrete s građanima, organizaciju događaja i promociju izbornih ciljeva HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji.

Gs Press