Lidl: ‘Neto plaća je ispala u usporedbi s prošlom godinom nešto niža jer je tvrtka prošle godine za iste mjesece isplatila jednokratni i dobrovoljni bonus našim zaposlenicima nevezano za njihove ugovore o radu

Zaposlenici Lidla obustavili su rad zbog nezadovoljstva obračunom plaća koje su im isplaćene za srpanj i kolovoz. Kako piše Danica.hr, štrajkaju u Lidlovu centralnom skladištu u Perušiću i u Jastrebarskom.

Radnici su u štrajku jer smatraju da su zakinuti za plaće u srpnju i kolovozu koje su nešto niže nego početkom godine, a tvrde kako je im je u isto vrijeme povećan opseg posla.

O svemu su se oglasili iz Lidla.

– Dio naših zaposlenika u logističko distributivnim centrima u Jastrebarskom i Perušiću privremenom obustavom rada izrazilo je svoje nezadovoljstvo plaćama za srpanj i kolovoz. Koristimo ovu priliku kako bismo pojasnili situaciju vezano za isplate tih plaća. Želimo naglasiti kako naši zaposlenici niti u jednom trenutku nisu bili zakinuti za ijedan dio svojih primanja te su plaće isplaćene sukladno ugovorima o radu te odrađenim satima u obračunskim mjesecima. Neto plaća je ispala u usporedbi s prošlom godinom nešto niža jer je tvrtka prošle godine, dakle u 2022. godini, za iste mjesece isplatila jednokratni i dobrovoljni bonus našim zaposlenicima nevezano za njihove ugovore o radu. Takav dobrovoljni bonus smo isplatili i početkom ove godine kada smo našim zaposlenicima standardno uz 13. plaću kao zahvalu dodatno isplatili i 14. plaću – odgovor je Lidla.

Gs Press / 24sata.hr