U svrhu podizanja svijesti o štetnosti i nezakonitosti trovanja životinja, udruga Biom u okviru međunarodnog projekta BalkanDetox LIFE, koji financira Europska unija, organizira besplatnu radionicu namijenjenu poljoprivrednicima, stočarima, lovcima i svim zainteresiranim građanima. Radionica će se održati u dvorani KIC Gospića u četvrtak, 8. veljače u 19 sati.

Trovanje životinja ne samo da je nezakonito i podliježe kaznenim sankcijama, već i značajno šteti bioraznolikosti, doprinoseći izumiranju autohtonih vrsta i narušavanju prirodne ravnoteže. Korištene tvari u procesu trovanja predstavljaju ozbiljnu prijetnju, ne samo za životinje koje direktno dođu u kontakt s njima, već i za ljudsko zdravlje. Suočavanje s ovom opasnom praksom predstavlja ključan izazov u očuvanju prirode, pogotovo kada su u pitanju ugrožene vrste.

Ova radionica nudi priliku svima koji se žele informirati o metodama suzbijanja trovanja divljih životinja i doprinijeti očuvanju našeg prirodnog okoliša. Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže i sudjeluju u ovoj važnoj inicijativi.

GsPress