Slučaj jedne muške osobe iz Istre koja je nedavno zadobila teške ozljede nakon što je u jednom riječkom restoranu iz boce vode konzumirala određenu opasnu tekućinu izazvala je veliku pažnju javnosti.

Čini se da je barem jedan takav novi slučaj ovih dana ponovno zabilježen u Rijeci, a putem društvenih mreža masovno su se počele širiti uznemirujuće poruke upozorenja da su gazirani sokovi i voda popularnog proizvođača otrovani.

“Ekipa, obavijestite svoje bližnje… Molimo vas da obratite pozornost na sljedeća pića prilikom konzumacije u kafićima ili kupnje u trgovinama: Cola, Fanta, Tonic, Schweppes, Romerquelle. Izričito se preporuča da ne pijete navedena pića ako je na boci barkod koji započinje s brojem 385.

Zabilježeni su slučajevi ljudi koji su završili u bolnici s teškim ozljedama jednjaka i želuca. Uzrok je neadekvatno isprana oprema u tvornici, ostaci kiselina za čišćenje nisu u potpunosti uklonjeni. Sve će biti službeno objavljeno sutra u novinama, a građani će biti obaviješteni”, navodi se u poruci koja se širi također u WhatsApp i Viber grupama.

Kako Fiuman neslužbeno doznaje, zaista je zabilježen jedan novi takav slučaj u kafiću u najstrožem centru Rijeke, a upit o tome poslali smo tvrtki Coca-Cola HBC Hrvatska i riječkoj policiji. Njihove odgovore objavit ćemo odmah po zaprimanju.

Riječka bolnica potvrdila slučaj trovanja: Radi se o kemijskoj ozljedi jednjaka

Cijelom Rijekom su se proširile poruke u kojima se upozoravaju građani da ne konzumiraju sokove i vode koje proizvodi jedan poznati brend jer uzrokuju spržene jednjake i želuce, o čemu je Fiuman prvi izvijestio hrvatsku javnost.

U KBC-u Rijeka su sada potvrdili jedan slučaj trovanja.

“U KBC-u Rijeka je zaprimljena na bolnički odjel jedna osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka. Njezino medicinsko stanje je trenutno stabilno te se nastavljaju indicirani dijagnostičko-terapijski postupci. Odmah tijekom javljanja u Ustanovu i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijemu koja je prethodila hospitalizaciji izvršena je prijava nadležnim istražnim organima PU Primorsko – goranskoj, kojima se možete obratiti vezano uz eventualne dodatne informacije”, poručili su iz KBC-a Rijeka.

Policija: Istražujemo slučaj trovanja pićem u jednom riječkom kafiću

Riječka policija potvrdila je da istražuje jedan slučaj trovanja nakon konzumacije pića u jednom kafiću.

“Policijska uprava primorsko-goranska 4. studenoga ove godine zaprimila je dojavu da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića u jednom od ugostiteljskih objekata u središtu Rijeke te je prevezen u KBC Rijeka radi  pružanja odgovarajuće liječničke pomoći.

Tijekom dosadašnjeg postupanja policijski službenici obavili su očevid, izuzeli određene predmete te obavili razgovore s više osoba.

O svim dosadašnjim saznanjima policija je izvijestila nadležno državno odvjetništvo, kao i  nadležni Državni inspektorat radi poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti.

Utvrđivanje svih relevantnih činjenica vezanih uz ovaj događaj se nastavlja.

Napominjemo da osim ovog te jednog događaja iz prethodnog razdoblja, policiji do sada nisu prijavljeni drugi slični događaji”, navodi se u priopćenju.

Gs Press / fiuman.hr