U Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pao je prvi snijeg. Prizori su idilični, a problemu u prometu veliki. HAK upozorava da je zimska oprema obvezna, da su kolnici su mokri i skliski te da je tijekom dana u unutrašnjosti i Gorskom kotaru moguća kiša koja će se lediti na kolniku te će vožnja biti iznimno opasna.

Prema podacima DHMZ-a najviše snijega napadalo u Zavižanu gdje je snježni pokrivač deblji od 40 centimetara. U Begovom Razdolju snježni je pokrivač debeo 33 cm, u Delnicama 27 cm a u Gospiću 4 cm.

Snijeg će, javlja DHMZ padati i danas tijekom dana, a mjestimična susnježica i snijeg mogući su i u nizinama na zapadu Hrvatske.

Postaja Ukupno [cm] Novi [cm]
 Bednja 5 5
 Begovo Razdolje 33 33
 Bosiljevo 2 2
 Crni Lug-NP Risnjak 13
 Delnice 27 27
 Gospić 4 4
 Ogulin 4 4
 Parg-Čabar 21 21
 Plaški 10
 RC Puntijarka 16 16
 Slunj 3 3
 Zavižan 40 40

 

Gorski kotar i Lika

Oblačno uz snijeg uz daljnji porast snježnog pokrivača za 10 do 20 cm. Popodne postupan prestanak oborine. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Temperatura zraka od -1 do 3 °C.

Hrvatska danas

Pretežno oblačno s kišom. U gorju snijeg, a mjestimična susnježica i snijeg mogući su i u nizinama na zapadu zemlje. Prema večeri u većini krajeva prestanak oborine te djelomično razvedravanje sa sjeverozapada. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a u Dalmaciji umjeren sjeverozapadnjak, na krajnjem jugu još prijepodne jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom od 2 do 7, a na Jadranu od 12 na sjevernom do 18 °C na južnom dijelu.

Hrvatska sutra

Na Jadranu djelomice sunčano, a u noći na jugu još može pasti malo kiše. U unutrašnjosti u prvom dijelu dana umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz maglu, a potom sunčanije. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na istoku ponegdje i zapadni. Na Jadranu većinom umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, u noći duž obale bura. Krajem dana okreće na jugo. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 3, na Jadranu od 6 na sjeveru do 11 °C na jugu. Najviša dnevna uglavnom između 7 i 9, u gorju ponegdje niža, a na Jadranu 13 i 16 °C.

Stižu i minusi

Gs Press / DHMZ