Prvi put u povijesti gospićke bolnice danas je obavljena operacija tumora jajnika sa limfadenektomijom.  Obavili smo intervju sa doktorom Milinovićem da nam bolje pojasni:

Obavili ste jednu vrstu operacije koja se do sada nije obavljala u našoj bolnici. O čemu je riječ?

Da u pravu ste. Kod tumora jajnika i maternice morate odstraniti zdjelične, a ponekad i paraaortalne limfne čvorove sa omentumom pri tome pazeći da ne ozljedite ostale sutukture koje su na nekoliko milimetara jedna od druge. O tim limfnim čvorovima ovisi preživljavanje, a i daljnja odluka o terapiji.

Gdje se još rade takve operacije?

Prvenstveno u velikim bolničkim centrima Zagreb, Osijek, Rijeka, Split i vrlo rijetko drugdje uz asistenciju kolega iz većih centara a mi smo to obavili samostalno. Eto stajemo im uz bok.

Jeste se dodatno educirali?

Naravno, u nekoliko zadnji tjedana osvježavao sam znanje i usvajao nove tehnike. Povremeno sam boravio u Petrovoj bolnici na dodatnom usavršavanju.

To je timski rad?

Naravno, dr. Pećina, dr. Milotić, Ivica Lenić, Kata Tomljenović i ja ali i ostali bili smo tim koji je, eto ušao na ovaj način u povijest. Mi smo prvi koji smo takvu operaciju obavili u našoj bolnici. Nije to mala stvar. Zahvaljujem se kolegama u Petrovoj, kolegama gospićke bolnice, sestrama, tehničarima, pomoćnom osoblju i ravnateljici. Ovo je uspjeh sviju nas.

Znači politika zbogom?

A ne, ona je strast imam još toga za reći, ali vjerujte mi ovo što sada radim je neopisiva strast koja me ispunjava i strast u politici joj nije ni do koljena.

Gs Press