Provedite blagdane na Baškim Oštarijama

0

Na mjestu susreta Like i primorja, na 926 metara nad morem prostrla se rustikalna ravnica Baške Oštarije. Neki kažu da je najveći „krimen“ ovoga područja nezagađenost, koja kao svoj legat ima povremenu buru, opet „najčišći vitar na svitu“. Ovu prirodnu posebnost je kao medijator uspio povezati  Rekreativni  centar Baške Oštarije.

Teško se oteti dojmu da je u tako maloljudnoj sredini stvoren turistički kompleks čiji su sadržaji po mnogo čemu posebni, raznoliki  i po osebujnosti toliko originalni. Središnji sadržaj svakako je Hostel Baške Oštarije, smještajni resurs poznat i izvan Hrvatske. Ništa manje nije poznat restoran o čijim delicijama i pozitivnim epitetima s respektom govore mnogi gurmani.

Budući da ovaj turistički raj nije monoton i štur kao ogromna većina srodnih oaza, ovdje ćete otkriti kušaonicu sireva, posebnosti kakvih je malo. A odakle sad sirevi?!

Sirana „Vegium“ se može pohvaliti farmom krava i siranom čija je tehnološki domet urodio vrhunskim sirevima i ostalim mliječnim proizvodima višestruko nagrađivanih za kvalitetu na najprestižnijim tradicijskim sajmovima i izložbama mliječnih proizvoda.

Znakovito je i to da se ogromna većina ovdašnjih vrhunskih delicija uzgaja i proizvodi „na korak mjesta“, bez nepotrebnih aditiva ili bilo kakvih dodataka. Čista ispaša stoke, čista voda, zrak koji je odmara dišne puteve-samo su neki od resursa cjelovitog kompleksa Baških Oštarija.

Na ovome se nije stalo jer je u sklopu hostela sagrađen posebni objekt kapaciteta 50 osoba  prikladan za vjenčanja, zabave, bankete, večere i druženja s većim brojem sudionika.

Ekološke i vrhunske namirnice smo već spomenuli. Dodamo li tome uigrani tim djelatnika, to je dobitna kombinacija ovoga restorana. Na jelovniku ćete naći birane gurmanske delicije u rasponu od tradicijskih jela ličke i hrvatske kuhinje, pa sve do receptura s drugih prostora.

Rekreacijski centar na Baškim Oštarijama ne bi bio to da nije mogućnosti izletničkih ruta u konjskim zapregama,  obližnjim skijalištem, bistrim jezerom pod Ljubičkim brdom i „mali milijun“ izletničkih staza. Planinari, ljubitelji prirode, sportaši, hedonisti-svi će na Baškim Oštarijama pronaći dostatne razloge za posjet ovom djeliću zemaljskog raja.

Gs Press