Povodom blagdana Uzvišenja sv. Križa koji će se održati 14. rujna 2023. godine, Perušić priređuje niz događanja kojima će obilježiti i Dan Općine. Svečana misa, Mali boćarski turnir u parku i povijesna šetnja Perušićem samo su neki od zanimljivih događaja koji čekaju mještane i goste.

Misno slavlje će započeti u 11 sati te će ga predvoditi pater Marko Maglić. Drugo misno slavlje je zakazano za 17 sati pod vodstvom vlč. Petra Šporčića. Oba događanja su idealna prilika za duhovnu obnovu i zajedničko okupljanje vjernika.

Za sve ljubitelje boćanja, treći po redu “Mali boćarski turnir u parku” će se održati također na Križevu. Očekuje se veliki broj djece, a ovaj turnir predstavlja savršenu priliku za druženje i igru.

Nakon popodnevne mise, građani i posjetitelji mogu uživati u povijesnoj šetnji Perušićem. Šetnja započinje u 18.30 sati i pruža priliku da se upoznate s povijesnim zanimljivostima ovog grada.

Na kraju dana, volonteri Pećinskog parka Grabovača pripremit će posebne specijalitete u sklopu Interkulturalne večeri u parku. Svi su pozvani da uživaju u ukusnoj hrani i opuštenom druženju.

Gs Press