Pronađena razna minsko-eksplozivna sredstva i dragovoljno predana puška

0

Dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija – učinite svoje okruženje sigurnim

Foto: PU ličko-senjska

U petak, 30. rujna 2022. godine u Gospiću je građanin dragovoljno predao policijskom službeniku poluautomatsku pušku, dok je u subotu, 1. listopada 2022. godine na pašnjaku u Visuću građanka pronašla protuavionsko zrno call. 40 mm.

U nedjelju, 2. listopada 2022. godine na otvorenom prostoru u Ličkom Osiku pronađena je tromblonska trenutna mina M-60, a u Ličkom Novom topovsko zrno call. 105 mm.

Navedena minsko-eksplozivna sredstva izuzeo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u skladište do uništenja.

Na području Ličko-senjske županije još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava iz Domovinskog rata, pa čak i iz II. svjetskog rata što može biti posebno opasno u slučaju da ih pronađu djeca stoga je svijest o prisutnosti ovoga problema izrazito važna.

Još jednom pozivamo građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i eksploziva sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji
će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Također, podsjećamo građane da takva sredstva nipošto ne odlažu u kontejnere za smeće ili ostavljaju u prirodi, jer na taj način izravno ugrožavaju živote drugih ljudi!

Gs Press / PULS