Samostalna narodna knjižnica Gospić će biti domaćin promocije knjige “Moje borbe”, autobiografije poznatog ličkog boksača Ivana Rukavine. Promocija će se održati večeras u 18 sati, u prostorijama knjižnice u Budačkoj 12.

Ivan Rukavina, čije će životne i sportske uspomene biti predstavljene na promociji knjige “Moje borbe”, rođen je u Hrvatskoj za vrijeme Jugoslavenskog komunističkog režima pod Maršalom Titom. Kao mladić stigao je u Australiju nakon služenja u Jugoslavenskoj vojsci. Njegov životni put ga je od škole, koju je započeo u kasnijoj dobi, preko raznih poslova, doveo do boksa koji je postao njegova strast i “borbena životna priča”.

Boksačka karijera ga je odvela do vrhunskih amaterskih dostignuća, uključujući pobjedu na King’s Cupu u Tajlandu u ime Australije. Iako je propustio priliku natjecati se na Olimpijskim igrama u Seulu zbog ozljede, njegova profesionalna karijera bila je jednako impresivna. Osvojio je naslove australskog i australaijskog prvaka u poluteškoj kategoriji. S ciljem daljnjeg napretka i osvajanja novih titula, Rukavina se otisnuo u Sjedinjene Države gdje se borio i sparirao s najboljima u svojoj kategoriji.

Knjiga “Moje borbe” donosi više od samih boksačkih priča. Rukavina sa čitateljima dijeli anegdote o obitelji, ratne priče, povijest Hrvatske, zanimljive dogodovštine s farme te priče o prijateljstvima koje je sklapao. Kroz detaljne opise borbi u ringu, knjiga oslikava Ivanovu inspirativnu priču o avanturama, upornosti i borbenom duhu, koja je uvijek bila obilježena disciplinom i stavom da nikada ne treba odustati.

Promocija ove jedinstvene autobiografije u Samostalnoj narodnoj knjižnici u Gospiću, prilika je da se upozna čovjek iza uspješnog sportaša, kao i da se otkriju lekcije o žilavosti i snazi volje koje mogu poslužiti kao inspiracija svima.

Gs Press