Prometne nesreće u Čoviću, Otočcu, Gospiću, Novalji i Korenici

0

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je deset prometnih nesreća

Tri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila u petak, 28. svibnja u 19,24 sati u mjestu Čovići. Nesreća se dogodila kada je 53-godišnjakinja iz Zagreba upravljala četverociklom gospićke registracijske oznake nerazvrstanom cestom (putem) i iz za sada neutvrđenog razloga izgubila nadzor nad upravljačem i sletila udesno prema koritu rijeke Gacke, te se teško ozlijedila.

Dvije prometne nesreće su s lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića gdje su tri osobe ozlijeđene i na području Novalje, gdje je jedna osoba ozlijeđena.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3), Otočca (3) i Korenice (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 79 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 12 prekršaja nevezanja sigurnosnim pojasom i 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 29. svibnja u Otočcu kod 22-godišnjeg hrvatskog državljanina (2.08 g/kg).

Gs Press