Kako bi se izbjegle najteže posljedice u prometu skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da poštuju prometne propise

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 11 prometnih nesreća, a u 2 prometne nesreće su 3 teško ozlijeđene osobe, koje su se dogodile u Gospiću.

Evidentirano je 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (5), Novalje (2), Otočca (1) i Korenice (1).

Izdvajamo prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama a dogodile su se:

  • u nedjelju, 3. rujna 2023. godine u 7,20 sati u Lovincu, kada je 29-godišnjak upravljao osobnim automobilom zadarske registracijske oznake iz smjera Lovinca u smjeru Svetog Roka i iz neutvrđenih razloga prešao na suprotnu prometnu traku, a gdje je u traci iz suprotnog smjera 28- godišnjak upravljao teretnim vozilom gospićke registracijske oznake, nakon čega dolazi do udara s prednjim dijelovima vozila. Vozači su zadobili teške tjelesne ozljede i 29-godišnjak je zadržan na liječenju u KBC Rijeka, a 28- godišnjak je zadržan u OB Gospić.
  • jučer, 3. rujna 2023. godine u 12,45 sati, na dionici državne ceste broj 25, predio Takalice, 40-godišnjak je upravljao motociklom zagrebačke registracijske oznake iz smjera Brušana u smjeru Baških Oštarija i uslijed neprilagođene brzine ulaskom u lijevi zavoj prešao preko kolnika i udario u kamenu stijenu gdje je pao s motocikla. Vozač je zadobio teške tjelesne ozljede i prevezen je u KBC Zagreb.

Gs Press / PULS