Tijekom proteklog vikenda (8. – 11. siječnja 2021. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je pet prometnih nesreća.

 Promet

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenim osobama a dogodila se jučer u 4,45 sati na dionici državne ceste broj 50, u Bilaju, kada je 34-godišnjak iz Gospića upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake pod utjecajem alkohola (1,49 g/kg) iz smjera Ribnika u smjeru Gospića, te uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad automobilom i sletio udesno van kolnika.

Vozač je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću, dok su 21-godišnja i 23-godišnja putnica lakše ozlijeđene.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (3) i Otočca (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 7 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 5 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Gospiću, kod 54-godišnjaka iz Gospića (1.76 g/kg).

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska