U protekla 24 sata (19./20. siječnja 2021. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo i tri prometne nesreće.

Promet

Jedna prometna nesreća je sa smrtno stradalom osobom, a dogodila se jučer u 15,55 sati na dionici državne ceste broj 50, u mjestu Ričice, kada je 56-godišnjak iz Splita upravljao teretnim automobilom splitske registracijske oznake, iz smjera Gračaca u smjeru Gospića, i iz za sada neutvrđenog razloga prešao na suprotnu kolničku traku kojom prilikom je prednjim dijelom teretnog automobila udario u prednji dio osobnog automobila zadarske registracijske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 61-godišnjak iz Gračaca. Vozač osobnog automobila je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja, dok je vozač teretnog automobila lakše ozlijeđen.

Ostale dvije prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića i Korenice.

Jučer u 11,34 sati na autocesti A-1 kod Jadove, u smjeru Zagreba, zaustavljen je teretni automobil zagrebačke registracijske oznake kojim je upravljao 52-godišnjak iz Čazme, kojemu je kontrolom kartice vozača utvrđen ukupno 21 prekršaj iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu, 21 prekršaj utvrđen je i pravnoj osobi sa sjedištem u Zagrebu, te odgovornoj osobi u pravnoj osobi. Protiv njih će biti podnesen Optužni prijedlog.

Gs Press / Policijska uprava ličko-senjska