Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je dvanaest prometnih nesreća

Foto: Ilustracija

Jedanaest prometnih nesreća je s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (7), Otočca (3) i Senja (1).
Jedna prometna nesreća dogodila se na području Karlobaga u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

U petak, 22. ožujka 2024. godine u 15,00 sati na dionici državne ceste broj 8 u mjestu Barić Draga dogodila se prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom.

Nesreća se dogodila kada je 62-godišnji mađarski državljanin upravljao motociklom mađarske nacionalne oznake, iz smjera Karlobaga u smjeru Zadra, te je uslijed neprilagođene brzine kretanja i osobinama kolnika izgubio nadzor nad motociklom i prešao izvan kolnika na ugibalište gdje je udario u stablo, a zatim sletio ispod razine ceste gdje se i zaustavio.

Vozač motocikla je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.

Tijekom proteklog vikenda provedena je preventivno-represivna akcija u prometu usmjerena na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom razdoblju utvrđena su 42 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 2 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, 22. ožujka u Gospiću kod 25-godišnjeg hrvatskog državljanina (1,49 g/kg).

Gs Press / PULS