Gradilište Središnje pismohrane prije nekoliko dana

U posljednjih nekoliko mjeseci, Ličko-senjska županija svjedočila je velikom napretku na više fronti, posebice na projektima od krucijalnog značaja za razvoj mladih, školskog sustava itd.. Nažalost, dok većina građana pozdravlja ovakve inicijative i napredak, uvijek postoje pojedinci koji iz sjene — ili iz birtija — koriste društvene mreže za kritiku i samopromociju.

Kritika je uvijek dobrodošla kada je konstruktivna i kada pridonosi napretku. Ali kada kritika služi samo kao sredstvo za samopromociju i političko pozicioniranje, vrijeme je da se kritičari zapitaju čiji interesi stoje iza njihovih riječi. Ili možda da krenu konkretno pridonositi zajednici, umjesto da koriste društvene mreže kao svoje megafone.

Svjesni smo da napredak nije uvijek lak i brz proces, ali konkretna djela i stvarni pomaci su ono što našu zajednicu čini jačom i otpornijom. Dok neki biraju da svoj glas koriste za negativne komentare i kritiku koja ne pridonosi ničemu, lokalna zajednica i njezine institucije ostaju fokusirane na stvaranju uvjeta koji će poboljšati kvalitetu života svih građana. To je moguće samo ako svi dionici, od lokalnih vlasti do državnih institucija, rade u koordinaciji i harmoniji.

U tom kontekstu, valja istaknuti kako je suradnja između Ličko-senjske županije, Vlade Republike Hrvatske i relevantnih ministarstava nikada nije bila na višem nivou. To ne samo da ubrzava implementaciju projekata i olakšava navigaciju kroz administrativne labirinte, već i otvara vrata za nove mogućnosti i inicijative. Ključna komponenta svih ovih napora je jasna i otvorena komunikacija. Jer, bez komunikacije, bez razmjene informacija i ideja, bez uzajamnog razumijevanja i poštovanja, teško je očekivati pravi i održivi napredak.

Stoga, dok se birtijski kritičari bave površnim ocjenama i političkim manevrima, a u životu nisu ništa napravili za javni interes, osim komentiranja tuđeg rada, ostatak zajednice radi na stvaranju bolje budućnosti.

U prilogu dostavljamo slike dijela projekata kako su izgledali prije samo nekoliko mjeseci, a kako izgledaju danas. Razlika je očita i pozitivna promjena nemjerljiva.

Gs Press / L.O.