Projekt „Obrok za sve” u iznosu od 226.345,59 kn za škole u Ličko-senjskoj županiji

0

Kako je poznato, od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Odlukom o financiranju, odobrena su bespovratna sredstva za Projekt „Obrok za sve” za školsku godinu 2020./2021. u iznosu od 226.345,59 kn za škole u Ličko-senjskoj županiji. Sredstva su osigurana iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru Operativnog programa za hranu i osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020. i Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Ovaj se projekt redovno provodi, a cilj mu ublažavanje najgoreg oblika siromaštva, pri čemu glad pritišće neke obitelji u Ličko-senjskoj županiji i posebno se negativno odražava na mlađu populaciju. Pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva takvo negativno stanje ublažilo bi se besplatnom podjelom hrane u osnovnim školama.

Kroz Projekt je osigurana besplatna prehrana za 284 učenika iz socijalno ugroženih obitelji iz sedam osnovnih škola: OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac, OŠ ,,Milan Sekulić” Lovinac, OŠ Donji Lapac, OŠ ,,Anž Frankopan” Gornji Kosinj, OŠ Perušić, OŠ Kralja Tomislava iz Udbine i OŠ S.S. Kranjčevića Senj.

Projekt „Obrok za sve” trajat će do kraja školske godine 2020./2021. U  narednom razdoblju pristupit će se izradi i potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstva za projekte koji se financiraju iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije 2014.-2020. , a supotpisnici su Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Ličko-senjska županija.

Gs Press