Projekt Excover je započeo 1.1.2019, a Svečani završetak projekta obilježava se ovom Završnom konferencijom u organizaciji JU RA LSŽ – LIRA-e koja je vodeći partner na projektu.

Projekt je financiran iz INTERREG programa prekogranične suradnje Italija Hrvatska 2014-2020, a ukupna vrijednost iznosi 2.474.876,05 € od čega bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 85% odnosno 2.103.644,64 €. Na projektu sudjeluju 4 partnera iz RH, te 9 talijanskih partnera.

Glavni cilj projekta je turistička valorizacija malih i manje poznatih destinacija u zaleđu Jadranske obale u RH i Italiji kroz razvoj novih turističkih paketa zasnovan na bogatoj kulturnoj i prirodnoj baštini projektnog područja. U RH provodile su se aktivnosti na području Ličko-senjske, Karlovačke i Primorsko goranske županije uz pomoć znanstvenog partnera Sveučilišta u Zadru.

Bitno je naglasiti da smo u sklopu ovog projekta primijenjivali lokalni pristup. Naime, lokalno stanovništvo ove tri županije je kroz brojne ankete i radionice značajno doprinijelo u formiranju novih turističkih proizvoda.

Andrija Brkljačić, ravnatelj Javna ustanova Razvojna agencija Ličko-senjske županije – LIRA

Gs Press