Snijeg i suznježica u cijeloj Lici i gorskoj Hrvatskoj obilježje su ovoga jutra. Temperature zraka kretale su se oko nule, ovisno o nadmorskoj visini. Tako će vrijeme potrajati cijeloga dana pa se ponegdje očekuje nešto više oborina.

Prognoze vremena govore nam kako će prevladavati oblačno, mjestimice s kišom, u gorju sa snijegom kojeg će do kraja dana ponegdje biti i u nizinama. Poslijepodne na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana smanjenje naoblake. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu bura, podno Velebita jaka, te sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od -4 do 1, na Jadranu od 3 do 8, a najviša između 0 i 5, na Jadranu 8 i 13 °C.

Hrvatska sutra

Umjereno i pretežno oblačno, ujutro u unutrašnosti ponegdje s maglom, a prijepodne uglavnom u gorju još može pasti malo snijega. Prema večeri s juga novo naoblačenje uz kišu. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu će umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, prema večeri još malo pojačati. Najniža temperatura zraka od -5 do -1, na Jadranu od 2 do 7 °C. Najviša između -1 i 4, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 7 do 12 °C.

Gs Press / DHMZ