Proglašeni šampioni u proizvodnji žestica, meda, pekmeza i sireva

0

U sklopu tradicijske izložbe „Jesen u Lici“ ocjenjivački sudovi imali su pune ruke posla da bi proglasili najbolje među najboljima. Tako je u kategoriji pekmeza i džemova laskavu šampionsku titulu osvojio pekmez Mire Milković iz Gospića. Zlato su također osvojili i Dragan Šop s Ličkog Osika  s džemom od malina, Mira Milković za džem od drijena, Dario Prpić za džem od šljiva i Danijel Tušak za voćni namaz od šljiva. 

Liker od višnje priskrbio je zlatno odličje Dariu Prpiću, a uz njega su se zlatom uresili gospićki  Obrt „Pyrus“ iz likere od meda i liker od aronije, Milka Čučak načinila je najbolji liker od dunja. Dario Prpić načinio je i vrhunski liker od drijena, dok je Josip Kovačević zlato zaradio za najkvalitetniju šljivovicu.

Među laureatima u kategoriji mliječnih proizvoda nema previše novih imena. Svoju postojanu kvalitetu za sir škripavac osvojila je Sirana Kolačević i tako stekla šampionsku titulu. Šampionsku titulu priskrbio je i OPG Miškulin za kvalitetu voćnog jogurta pod imenom „Šumska fantazija“. Zlatne medalje osvojili su: Sirana „Vedrine“ za voćni jogurt od šljiva, Sirana „Vegium“ za sir  škripavac, OPG Miškulin za skutu, Sirana Kolačević za tekući jogurt, a Sirana „Vegium“ za novi okus jogurta stracciatella. U kvaliteti ličke base zlata su osvojili Sirana „Vedrine“, Sirana „Vegium“ i  Sirana „Kolačević“.

Laureate sa zlatnim odličjima za kvalitetu meda predvodi „prva među jednakima“ Marijana Modrić iz Svetog Jurja za svoj medun. Marinko Bronzović iz Otočca  ima „zlatni“ kaduljin med, a Milan Hodak sa Plitvičkih jezera vrhunski cvjetni med. Mario Rožman iz Otočca također ima vrhunski cvjetni med, dok je Marijan Brkljačić polučio zlato za bagremov med. U kategoriji cvjetnog meda zlato su također osvojili Željko Krešić iz Plitvičkih jezera, Marinko Bronzović iz Otočca i Ljuban Tunjić iz Plitvičkih jezera. Za med medun su zlatno odličje također osvojili Marijan Brkljačić iz Gospića, Bruno Devčić iz Otočca, Dragan Bukovac iz Otočca, Ljubomir Čanić iz Gospića i Jurica Starčević iz Gospića.

Gs Press