Teška prometna nesreća na autocesti A1 na 19+050 km između čvora DONJA ZDENČINA i čvora JASTREBARSKO u smjeru Dubrovnika, promet se vodi jednom prometnom trakom. Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su:

  • autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina);
  • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvora DELNICE i čvora KIKOVICA;
  • Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene;
  • DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
  • Paški most i most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku.

Samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja.

Na državnoj cesti DC1 između Vaganca i Ondića zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a na dionici DC1 brze ceste Klis Grlo-rotor Bilice zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupina).

Vozi se po mjestimice mokrim te vlažnim i skliskim kolnicima. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog snijega na kolniku zimski su uvjeti na dionici državne ceste DC218 Donji Lapac-Bjelopolje. Promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Hrvatska danas

Vjetrovito, u većini krajeva pretežno sunčano i prohladno. Umjerene, ponegdje i povećane naoblake još u prvom dijelu dana bit će u gorju te na istoku i jugu. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar, u gorju na udare još i olujan. Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, mjestimice i orkanskim udarima, krajem dana malo će oslabiti. Najviša temperatura od 2 do 7, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 8 i 13 °C.

Hrvatska sutra

U većini krajeva pretežno sunčano, na kopnu povremeno uz umjerenu naoblaku. Po nizinama unutrašnjosti ujutro i prijepodne mjestimice magla, koja se ponegdje može dulje zadržati. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu bura u slabljenju, još u noći i ujutro ponegdje uz olujne udare. Najniža jutarnja temperatura od -4 do 1, na Jadranu od 3 do 8. Najviša dnevna od 4 do 7, na Jadranu od 10 do 15 °C.

Gs Press / HAK / DHMZ