Zaprimili smo priopćenje župana dr. Darka Milinovića. Objavljujemo ga u cijelosti:

Obavještavam javnost da sam nakon 17-dnevnog liječenja napustio gospićku bolnicu te mi slijedi još nekoliko dana  kućne njege i povratak na redovite aktivnosti. Želim se zahvaliti svim djelatnicima Covid odjela u gospićkoj bolnici od pomoćnog osoblja, tehničara,sestara do liječnika. Svi oni u ovim trenutcima vode brigu  dnevno  o 20-tak covid pozitivnih pacijenata. Koristim ovu situaciju da još jednom upozorim na svu ozbiljnost i izazove koje pred nas stavlja pandemija Covid -19.

Iz tog razloga ne mogu razumjeti u najblažu ruku rečeno neodgovorne pojedince, kao one koji su nedavno prosvjedovali u gradu Zagrebu protiv mjera za suzbijanje epidemije, a koje život znače te one koji govore o ugroženosti ljudskih prava. Dođite u bilo koju bolnicu pa tako i u gospićku pa pogledajte kako izgleda borba za jedan udah plina, kisika koji život znači. Dođite i pogledajte neizvjesnost u očima onih koji se bore za život hoće li saturacija kisikom pasti ispod 90%. Vi neodgovorni pojedinci bilo bi dobro da poslušate drhtavi glas pun čežnje i nade kada pitaju za svoje najmilije (sina, kćer, oca, majku, baku, djeda, prijatelja….) jesu li bolje, hoće li izboriti bitku za „svoj kisik“ koji im život znači.

 Zapitate li se jeste li svojim ponašanjem onemogućili ljudsko pravo na život i da li ste  upravo  vi takvim ponašanjem prouzrokovali rečenicu koju u zadnje vrijeme često čujemo od liječnika: “ Nažalost, nismo uspjeli. „

Ovom prilikom još jednom želim istaknuti punu podršku Stožeru i Vladi Republike Hrvatske na svim aktivnostima koje provode kako bi  što manje čuli rečenicu liječnika „Nismo uspjeli“, budite hrabri i u donošenju ukoliko je potrebno i najtežih odluka. 

župan

dr. Darko Milinović