Jučer povodom druge godišnjice osnivanja stranke LiPO održan je sastanak predsjedništva i glavnog odbora stranke. U nazočnosti 103 člana Predsjedništva, te glavnog i nadzornog odbora iskazano je nezadovoljstvo aktualnom vladajućom strukturom u županiji čija je osovina HDZ-SDSS.

Investicijski ciklusi su bitno usporeni ili potpuno zaustavljeni osim onih koji su nastavljeni kao gotovi projekti koje je sadašnja politička struktura nasljedila. Izraženo je nezadovoljstvo budući su nove investicije potpuno izostale . Jedino čime se može sadašnja garnitura pohvaliti je uhljebljavanje ili politički pritisci i prijetnje. Izostala je socijalna osijetljivost o čemu govori i činjenica izostanka iz proračuna sredstava za božićnice umirovljenicima i nezaposlenima. Sa tih stavaka u proračunu je do prije nešto više od godinu dana bilo osigurano više id 3 mil kn. Sada se ta sredstva umjesto potrebitim ili u gospodarstvo, usmjeravaju na bespotrebnu kupnju nove zgrade. Odlučeno je da je novi povjerenik stranke za Gospić Ivica Kovačević Ico.

Poseban osvrt bio je na, nikada lošiju financijsku situacija u gradu Gospiću koju karakteriziraju i vrlo loši međuljudski odnosi, gdje je glavni protagonist takve politike gradonačelnik Karlo Starčević pa su samim tim i direktorima gradskih poduzeća ruke vezane. Također, niti jedna Odluka gradonačelnika ne vodi gradu od 20 000 stanovnika kako je Karlo Starcević obećavao.

U Gospiću je stranka izrazila spremnost za suradnju sa bitnim političkim čimbenicima i pojedincima sada i ubuduće svjesni činjenice da samo tako možemo izaći iz ove, gotovo, kaotične situacije i financijskih dubioza.

Stranka LiPO