Temeljem zamolbe Veleposlanstva Ukrajine u Republici Hrvatskoj u organizaciji Ličko-senjske županije provedena je humanitarna akcija prikupljanja humanitarne pomoći za narod Ukrajine u Sumskoj regiji. Akcija se odnosila na prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština pod nazivom „Ličko–senjska županija za narod Ukrajine“, a ista je realizirana zajedničkim zalaganjem Ličko- senjske županije te sva četiri grada i osam općina iz Ličko-senjske županije, uz iznimnu uključenost i pomoć od strane Crvenog križa.

Nakon provedene akcije jutros je iz Gospića organiziran prijevoz prikupljene pomoći prema centralnom skladištu u Velikoj Gorici od kuda će u nedjelju ista biti otpremljena prema ratnim dijelovima Ukrajine.

Ličko-senjski župan Ernest Petry zahvalio je svim gradonačelnicima i načelnicima općina, Crvenom križu, kao i mnogobrojnim volonterima i donatorima koji su sudjelovali u uspješno provedenoj humanitarnoj akciji u kojoj je prikupljeno više od 3 tone hrane i higijenskih potrepština za narod Ukrajine.

G s Press